Hippokratia?

Hippokratia ry on ottanut tehtäväkseen informoida ruuan terveysvaikutuksista. Suosittelemme vähähiilihydraattista ruokavaliota, joka perustuu tieteelliseen ja nykyaikaiseen tutkimukseen. Yhdistyksen nimi on peräisin lääketieteen isän, kreikkalaisen Hippokrateksen sanomasta: olkoon ruoka lääkkeesi ja lääkkeesi ruoka!

Me

Me Hippokratia ry:n perustajat olemme itse kokeneet, etteivät nykyiset yleiset ruokasuositukset edistä terveyttä. Suosittelemme vähähiilihydraattista ruokavaliota, englanninkieliseltä nimeltään LCHF (low carb high fat), suomeksi VHH. VHH:sta on viime vuosina julkaistu huomattava määrä tieteellistä tutkimusta. Pyrimme tiedottamaan nykyaikaisista tutkimuksista sekä kyseenalaistamaan pinttyneitä ennakkoluuloja

Noin 80% ihmisen immuunijärjestelmästä on suolistossa. Jo tästä syystä on terveydellinen ruokavalio ratkaiseva terveyden kannalta. Ruokavalio vaikuttaa veren insuliinitasoon, mikä vuorostaan ohjaa solujen kykyä vastaanottaa glukoosia verestä. Jatkuvasti koholla oleva insuliini johtaa lihomiseen ja vastaavasti matala laihtumiseen.

Monilla yleisillä sairauksilla kuten diabetes tyyppi 2:lla, sydän- ja verisuonitaudeilla, tavallisimmilla syövillä, Alzheimerin taudilla jne on metabolinen tausta eli ne aiheutuvat syödystä ruuasta. Looginen ratkaisu on silloin ensisijaisesti muuttaa ruokavaliota terveelliseksi ja vasta toissijaisesti tukeutua lääkkeisiin, joilla kaikilla on eriasteisia haittavaikutuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *