Meistä

Missiomme:

Hippokratia ry on ottanut tehtäväkseen informoida ruuan terveysvaikutuksista. Suosittelemme vähähiilihydraattista ruokavaliota, joka perustuu tieteelliseen ja nykyaikaiseen tutkimukseen. Yhdistyksen nimi on peräisin lääketieteen isän, kreikkalaisen Hippokrateksen sanomasta: olkoon ruoka lääkkeesi ja lääkkeesi ruoka!

Me

Me Hippokratia ry:n perustajat olemme itse kokeneet, etteivät nykyiset yleiset ruokasuositukset edistä terveyttä. Suosittelemme vähähiilihydraattista ruokavaliota, englanninkieliseltä nimeltään LCHF (loc carb high fat), suomeksi VHH. VHH:sta on viime vuosina julkaistu huomattava määrä tieteellistä tutkimusta. Pyrimme tiedottamaan nykyaikaisista tutkimuksista sekä kyseenalaistamaan pinttyneitä ennakkoluuloja

Noin 80% ihmisen immuunijärjestelmästä on suolistossa. Jo tästä syystä on terveydellinen ruokavalio ratkaiseva terveyden kannalta. Ruokavalio vaikuttaa veren insuliinitasoon, mikä vuorostaan ohjaa solujen kykyä vastaanottaa glukoosia verestä. Jatkuvasti koholla oleva insuliini johtaa lihomiseen ja vastaavasti matala laihtumiseen.

Monilla yleisillä sairauksilla kuten diabetes tyyppi 2:lla, sydän- ja verisuonitaudeilla, tavallisimmilla syövillä, Alzheimerin taudilla jne on metabolinen tausta eli ne aiheutuvat syödystä ruuasta. Looginen ratkaisu on silloin ensisijaisesti muuttaa ruokavaliota terveelliseksi ja vasta toissijaisesti tukeutua lääkkeisiin, joilla kaikilla on eriasteisia haittavaikutuksia.

Mikä on VHH?

Julisuudessa kun keskustellaan VHH:sta niin jää puuttumaan miten tämä ruokavalio määritetään. Me seuraamme ruotsalaisen Kostdoktorin määritelmää sen mukaan montako grammaa hiilihydraattia (sis kaikki sokerilaadut) syödään päivässä

Tiukka VHH  < 20 g/pv

Kohtalainen VHH  20-50 g/pv

Liberaali VHH  50-100 g/pv

Yli 100g/pv ei enää luokitella VHH:ksi